brandverzekering

Brandverzekering

Een brandverzekering beperkt zich niet tot brand. Het synoniem ‘woonverzekering’ dekt de lading beter. Je woning is een belangrijke investering en daarom is het ook belangrijk dat je zich laat verzekeren voor de onvoorziene kosten door onheil.

Is een brandverzekering verplicht?

De brandverzekering is niet verplicht, maar wel noodzakelijk. Een brandverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van de woning bij onder andere brand, stormschade en hagelschade. Een goede brandverzekering zal je zorgen uit handen nemen en voor een gepaste vergoeding zorgen bij schade.

Wat is standaard en wat niet in een brandverzekering?

Brand, ontploffing, storm, sneeuw en hagel, bliksem, natuurrampen, waterschade en burgerlijke aansprakelijkheid na brand zijn in alle standaard brandverzekeringen opgenomen. Als je ook een bescherming wil tegen diefstal en vandalisme; of je tuinmeubelen en zwembad wil laten opnemen, dan moet dit toegevoegd worden aan de brandverzekering.

Hoe wordt de waarde van de woning bepaald?

Om achteraf geen problemen te krijgen, mag je niet onderverzekerd worden. Een expert van de verzekeringsmaatschappij zal het kapitaal dat verzekerd moet worden, gratis komen bepalen. Of het kan achterhaald worden met een berekening- of puntenstelsel.

Hoeveel kost een brandverzekering?

Weet je wat allemaal verzekerd moet worden, dan kan je aan de slag om de online calculator in te vullen. In enkele stappen kom je zo de jaarlijkse berekeningspremie te weten.

Complex, die brandverzekeringen?

Heb je nog vragen over een brandverzekering? Aarzel niet om contact op te nemen met de makelaar in je buurt, of vul het contactformulier in. Je krijgt binnen de 24 uur antwoord, vaak nog veel sneller.

v

Ontvang de belangrijkste nieuwe informatie over verzekeringen